Baby yoga

Met kinderen vanaf 3 maanden (Ligt aan de stevigheid van het nekje van het kind) kunnen we al beginnen met Baby yoga. Hier gaat het vooral om het contact tussen ouder en kind. De ouder beoefent vooral yogaposes waarbij de baby bij wordt betrokken. De intensiteit van de yogalessen is per ouder verschillend en daar wordt rekening mee gehouden.Een baby yoga les start met een warming up voor je spieren, hierbij ligt de baby op de mat voor je terwijl jij zittend je spieren rondom nek en schouders los maakt. Nadat we onze spieren hebben losgemaakt, zijn de baby’s aan de beurt. Hierbij stimuleren we alvast de grote motoriek van de baby, en natuurlijk de sociaal-emotionele ontwikkeling doordat je een 1-op-1 momentje creëert. Daarna volgt er een yoga flow, waar we rekening houden met de flexibiliteit en kracht van de ouder. Wanneer je zelf nog niet zo zeker bent van je poses, bouwen we rustig op naar zekerheid. En blijven we ondertussen genieten van dit momentje waar je aan je zelf werkt, en aan de band met jou en je kindje. Ook voor degene die wat uitdaging zoeken in hun eigen flexibiliteit of kracht, kunnen deze uitdaging krijgen zonder dat je ook maar enig moment zorgen hoeft te maken voor de veiligheid van de baby.

Na deze flow van ongeveer 10 minuten, gaan we weer zitten, komen zelf weer terug bij onze adem en masseren we de voeten en de handjes van de baby.
Daarna komen we in Shavasana waarbij we op muziek samen met ons kindje even helemaal niks hoeven te doen, dan alleen maar rusten.
Een baby yoga les duurt ongeveer 30 minuten.