Over Mij

Ben je benieuwd naar de dame die zich verschuilt achter de naam ‘Tiny yogi’?
Dat ben ik, Maxime scheepens. Ik ben geboren in 1991 en groeide op in Noord-Brabant. Omdat ik als kind in veel dorpen rondom Eindhoven heb gewoond, voel ik me het meeste thuis in deze stad, wat ook uiteindelijk mijn huidige woonplaats is geworden.
In 2014 slaagde ik voor mijn opleiding tot Pedagogisch professional en werk sinds dien in de kinderopvang. Zo heb ik op een internationaal kinderdagverblijf gewerkt (vandaar dat mijn Instagram in het Engels is) en werk ik momenteel fulltime bij een agrarisch kinderdagverblijf waar ik ook vaak kinderyoga lessen geef.

Waarom ik verliefd werd op yoga…

Een van mijn grootste hobby’s is reizen, daar is uiteindelijk mijn liefde voor yoga gewekt. Tijdens het reizen beoefende ik veel sportieve activiteiten zoals lange wandelingen maken en surfen. In elk backpacker plaatsje, is er dan ook wel een yoga school te vinden, waar ik door te rekken en te strekken zo van mijn spierpijn af kwam. Toen der tijd zag ik het ook alleen nog maar als een rek en strek klas, en had totaal nog geen interesse om dit wekelijks in Nederland te doen.

Om eerlijk te zijn leek yoga me vroeger saai of te zweverig. In Nederland was het ook niet zo populair als dat het wel bleek te zijn onder de backpacker community.

Toen de pandemie uitbrak, en we verplicht thuis moesten sporten, merkte ik aan mezelf dat ik mezelf niet kon uitdagen omdat ik niet echt een doel had waar ik naar toe kon werken.  Ik daagde mezelf uit om de handstand te leren, waarbij ik veel YouTube filmpjes heb verslonden. Veel van deze filmpjes kwamen uit de yoga wereld. Wat mij er toch toe heeft gezet om een yoga school te vinden die mij dezelfde uitdaging kon bieden.

Nadat ik deze yoga school had gevonden, ging het me helemaal niet meer om de handstand. Er kwamen zo veel andere trucjes in het spel, dat ik de handstand vergat, en genoot van de andere yoga trucjes die ik langzamerhand onder de knie begon te krijgen (of nog moet krijgen). Ik leerde dat ik elk stapje naar het doel al een overwinning was, en dat het niet alleen maar hoeft te draaien om het trucje al te kunnen.

Terwijl ik bezig was met “trucjes leren”, begon ook langzaam het besef te komen wat yoga met mij als persoon deed. Ik merkte dat ik bijna nooit meer last had van kwaaltjes zoals rug pijn en zelfs hoofdpijn. Ook als ik verdrietig ben, of even tot rust moet komen lukt het me met ademhalingsoefeningen en een rustige yogaflow om hier beter mee om te kunnen gaan.

Uiteindelijk ben ik de cursus kinderyoga gaan doen om dit ook op de kinderen over te brengen. Onbewust, of bewust (zoals dat eigenlijk bij mij ook is gegaan). En omdat ik ook baby yoga geef aan ouders, heb ik daarbij nog een holistische teacher training gedaan, zodat ik weet wat ik doe, en overbreng naar ouders, en ouders naar hun kinderen. Tijdens deze training leerde ik nog meer over wat Yoga nu eigenlijk is en wat het met je doet. Niet alleen Fysiek maar ook van binnen uit. Ik kan wel zeggen dat ik er als een beter mens ben uitgekomen voor anderen, maar ook zeker voor mezelf.

Namasté