Ouder en kind yoga

Voor wie?
Om eerlijk te zijn, vinden kinderen die net kunnen kruipen of net kunnen lopen, het niet interessant genoeg om andere motorische activiteiten daarnaast nog te doen. Wat ik heel erg goed begrijp, daarom laten we de kinderen zich eerst daar voornamelijk op concentreren, en wanneer het ‘nieuwe’ ervan af is, zou dat ongeveer de leeftijd zijn van 2/2,5 jaar. Dit is voor ieder kind anders want ieders ontwikkeling is uniek. Je kunt het beste zelf de inschatting maken of ouder en kind yoga al iets voor je kindje is. Wanneer je denkt dat hij of zij er klaar voor is, staat jullie een leuke yoga les te wachten! Ik geef maandelijks ouder en kind yoga lessen bij Mama Terra in Eindhoven.

Beschrijving ouder en kind yoga
Even geen “moeten” maar mogen, even geen prikkels van school, maar samen met mama of papa opgaan in het speelse verhaal dat tijdens de ouder & kind yoga lessen wordt vertelt. Even samen spelen zonder na te denken, zonder afleiding van tv, telefoon of andere prikkels. Even een momentje voor je kindje en jou alleen! Maar dan samen met andere gelijkgestemde ouders die hun kindje precies hetzelfde gunnen. 
Naast dat ouder en kind yoga super goed is voor de sociaal emotionele band tussen jullie twee, bied het jullie ook nog de ruimte om op een speelse manier aan je flexibiliteit te werken, en krijgen kinderen alvast onbewuste tools mee door adem spelletjes, en andere mindful oefeningen die in de les zitten verweven.
Aan het einde van de les hebben we nog eventjes tijd om gezellig met je kleintje en andere ouders na te genieten met een gezonde blissball van Mama Terra en een biologisch theetje.  


Net als bij baby yoga, is de ouder in deze les ook actief. Het gaat voornamelijk er om dat jullie samen plezier hebben, maar dat je er ook nog een klein beetje flexibeler en sterker van wordt is alleen maar mooi meegenomen! In deze les starten we ook met een warming up, waarbij we de spieren in ons hele lichaam warm maken, en het daarbij zo leuk mogelijk maken voor jou en het kindje. Dus we gaan rollen, springen, noem maar op! Daarna volgt er een flow waarbij jullie heel veel trucjes samen doen. De flow wordt begeleid door een interessant verhaaltje waar jullie de hoofdrol in mogen spelen. Aan het einde van de les, masseren jullie elkaar om de beurt, of als de koek op is, en je helaas pech hebt, dan wordt alleen het kind gemasseerd 😉